Rest in Peace Robbie Rensenbrink

Rest in Peace Robbie Rensenbrink

Op vrijdag 24 januari 2020 overleed ‘slangenmens’ Rob Rensenbrink (3-7-’47). Hij was een van de beste spitsen die Nederland heeft gekend. De linksbenige voetballer groeide op in Amsterdam en speelde bij DWS (zie foto 2017) en vertrok daarna naar Club Brugge en RCA Anderlecht, waar hij uitgroeide tot de beste buitenlandse Belgische voetballer ooit. Hij won in Brussel diverse landstitels en won er onder andere samen met Arie Haan twee keer de ECII. Hij stond twee keer met Oranje in de WK finale, die van 1974 en 1978. Zijn schot in 1978 op de paal in en tegen Argeninië maakte hem legendarich.

Op 20 – 2 – 11 sprak ik hem thuis in Oostzaan.

https://www.nporadio1.nl/de-perstribune/onderwerpen/14222-vliegende-keep-rob-rensenbrink

Met zijn oud-ploegmaten Jan Jongbloed, Andre Pijlman en Rinus Israël van DWS ontmoette ik hem ook op 1-10-’17

https://www.nporadio1.nl/de-perstribune/onderwerpen/427102-de-vliegende-keep-bij-rob-rensenbrink