Ruud van Nistelrooy in Life After Football

Life After Football

 

Inmiddels is hij gestopt maar voor LAF mgazine mocht ik hem eind november 2011 opzoeken in zijn woonplaats Marbella. Hij liet toen al doorschemeren dat hij in de zomer van 2012 zou stoppen. Een mooi moment vond ik dat hij op een fraai pleintje vertelde over het schrijven van verhaaltjes aan zijn 2 kinderen op hun verjaardag. Hieronder het fragment.

 

‘Ik ben iemand die het nieuws volgt. Of dat een hobby is, weet ik niet. Ik kijk graag naar De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman, het Journaal en sportprogramma’s. Ik ben bijna Life After Football, wat dat betreft zou ik bijna in die leuke tv serie met Regi Blinker kunnen. Ik bekijk het per seizoen. Misschien plak ik er nog een jaar aan vast. Twee wordt moeilijker, dat vind ik te ver weg kijken. Ik wil niet aan een contract vast zitten op het moment dat ik het moment ‘klaar’ heb gekozen. Dit is absoluut mijn laatste club. Hier sluit ik mijn loopbaan af.Leontien van Nistelrooij: ‘ik wil nog iets vermelden, want Ruud zal dat niet snel zeggen. Ruud schrijft voor onze kinderen als ze jarig zijn een handgeschreven brief van een paar kantjes. Daarin schrijft hij hoe het afgelopen jaar voor hen is verlopen. Daar staan dingen in waar de kinderen over jaren met veel plezier zullen terug lezen. Die brieven zijn zo mooi en lief.’ Ruud: ‘Ik schrijf graag. Het komt gewoon in me op en dat zet ik dan op papier. Ik schrijf vaak op wat me bezighoudt. ‘ Leontien ‘Het zijn een soort liefdesbrieven aan je kind. Ik vind dat heel mooi.’ Ruud: ‘Het is een gevoel dat uit je pen komt. Ik zou wel schrijver willen worden. Ik schrijf graag. Ik zou alleen niet weten hoe het moet. Waarschijnlijk gewoon veel doen en enkele juiste handvaten aangereikt krijgen.’

Ruud van Nistelrooij in nummer 21 Life After Football